Er bestaat veel onduidelijkheid over de gevolgen van een erfelijke (aanleg voor een) ziekte voor je verzekeringen. Soms twijfelen mensen zelfs om erfelijkheidsonderzoek te doen, uit angst dat ze daarna geen verzekering meer kunnen afsluiten. Deze angst is meestal onterecht. Er is wél veel mogelijk.

In de folder ‘Verzekeren en erfelijkheid’ leggen we uit wat de regels zijn, wat een verzekeraar wel en niet mag vragen en geven we tips rondom verzekeren bij een erfelijke (aanleg voor een) ziekte.
Omdat in 2019 de bedragen van de vragengrens* zijn aangepast, was onze folder niet meer actueel. Dit moment hebben we aangegrepen om de volledige folder compleet te herzien en verder te verduidelijken, in overleg met het Verbond van Verzekeraars. Sinds de lancering in oktober 2019 is de brochure ruim 2000 keer besteld.

*de vragengrens is een bedrag bepaald door het Ministerie van VWS. Bij een verzekering onder dit bedrag mag de verzekeraar geen vragen stellen over erfelijke ziektes in je familie, uitslagen van erfelijkheidsonderzoek bij jouzelf en eventuele preventieve behandelingen.